RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 24 Probability Ex 24B

RS Aggarwal Class 8 Solutions Chapter 24 Probability Ex 24B

These Solutions are part of RS Aggarwal Solutions Class 8. Here we have given RS Aggarwal Solutions Class 8 Chapter 24 Probability Ex 24B.

Other Exercises

Tick the correct answer in each of the following :

Question 1.
Solution:
A spinning wheel has 3 white and 5 green sectors
Possible out come = 3 + 5 = 8
It is spinners, then
Probability of getting a green sector = (\ frac { 5 }{ 8 } ) (b)

Question 2.
Solution:
8 cards are numbered 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
They are mixed and kept in a box One card is chosen at random, then Probability of card having 9 number less than 4 = (\ frac { 3 }{ 8 } ) (c)

Question 3.
Solution:
Two coins are tossed simultaneously, then Possible outcomes = 4
Now probability of getting one head and one tail = (\ frac { 2 }{ 4 } ) = (\ frac { 1 }{ 2 } ) (b)

Question 4.
Solution:
. In a bag, there are 3 white and 2 red balls
Possible outcomes = 3 + 2 = 5
Now probability of a red ball drawn
= (\ frac { 2 }{ 5 } ) (d)

Question 5.
Solution:
A die is thrown then
Possible outcomes = 6
Now probability of getting 6 is (\ frac { 1 }{ 6 } ) (b)

Question 6.
Solution:
A die is thrown
Possible outcomes = 6
Now probability of getting an even number
which are 2, 4, 6 = (\ frac { 3 }{ 6 } ) = (\ frac { 1 }{ 2 } ) (a)

Question 7.
Solution:
One card is drawn from a well shuffled deck of 52 cards, possible out comes = 52
The probability of card which is a queen = (\ frac { 4 }{ 52 } )
= (\ frac { 1 }{ 13 } ) (c)

Question 8.
Solution:
One card is drawn from a well-shuffled deck of 52 card, possible out comes = 52 Probability of a card being a black 6
(which are two) = (\ frac { 2 }{ 52 } ) = (\ frac { 1 }{ 26 } ) (b)

All Chapter RS Aggarwal Solutions Class 8

RS Aggarwal Solutions For All Classes

*********************************************************
If You have any query regarding this chapter, please comment on below section our team will answer you. We Tried our best to give complete solutions so you got good marks in your exam.

If these solutions have helped you, you can also share ncertsolutionsfor.com to your friends.

Best of Luck For Your Future!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *